RU  UA

Пропагандистські чвари: експерт пояснив, чому в Росії не можуть домовитися як брехати

Незважаючи на регулярні зустрічі російських пропагандистів із керівництвом країни, інформація рупорів кремля почала суперечити заявам міноборони рф. Зацікавлені особи могли розпочати процес лобіювання, спрямований на якнайшвидше завершення війни в Україні.

Про це заявив політолог Іван Преображенський в ефірі Апостроф TV.

"Більша частина пропаганди все-таки працює, як і раніше, за єдиним сценарієм. Я не можу собі уявити, щоб володимир соловйов робив свою передачу, не погодивши її попередньо з заступником глави адміністрації президента росії Олексієм Громовим. Там постійний, регулярний, щотижневий процес, коли зустрічаються керівники телеканалів, ключові пропагандисти і одержують вказівки", - додав Преображенський.

Попри це пропагандисти стали подавати аудиторії альтернативну інформацію.

"Загалом машина пропаганди починає давати збій і давати якусь свою альтернативну інформацію, яка не відповідає тому, що заявляє російське міністерство оборони. Треба розуміти, що і у пропагандистів, і у тих, хто ними керує, також є свої інтереси. Якщо вони бачать, що режим починає хитатися, вони починають захищати саме свої інтереси. Але я думаю, що є деякі сили, які виступають за те, щоб скоріше згорнути війну і спробувати з неї вийти, побоюючись, що все може закінчитися дуже погано. Вони починають лобіювати через пропаганду, зокрема, припинення війни за допомогою часткового визнання того, наскільки невдало для росії йде ця війна", - зазначив політолог.

Водночас, прес-секретар російського президента Пєсков стає досить токсичною персоною для оточення, яке хоче продовжувати війну. Проти нього вже виступив Кадиров.

"Це може означати, що Пєсков по суті став публічною особою тієї групи в керівництві країни, яка виступає за якнайшвидше припинення війни. "Це не означає, що між ними буде якийсь жорсткий конфлікт неминуче, але це дає надії на так званий внутрішньоелітний конфлікт у майбутньому", - резюмував Преображенський.