RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Санкції "кусаються": Аерофлот розбиратиме Airbus та Boeing через дефіцит запчастин

Через 3 місяці держкомпанія "Аерофлот" на тлі міжнародних санкцій та дефіциту запчастин може почати розбирати свої літаки.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

На сьогоднішній день у парку "Аерофлоту" знаходяться 350 літаків, більшість з яких – Boeing та Airbus. Проте через дії міжнародних санкцій держкомпанія незабаром зіткнеться з дефіцитом запчастин і неможливістю обслуговувати свої повітряні судна.

За прогнозом аналітиків, комплектуючих "Аерофлоту" вистачить на три місяці, після чого літаки, ймовірно, почнуть розбирати.

"Аерофлот" був побудований відповідно до світових стандартів, але тепер буде тінню самого себе, здатного літати тільки в тій частині світу, які готові вести справи з Росією. Це дзеркало російської економіки в цілому, тепер відрізаної від економічної системи, яку очолює Захід", - прогнозує представник британської консалтингової компанії TS Lombard Крістофер Гренвіль.

Крім цього, як зазначає агентство Bloomberg, до початку повномасштабного вторгнення в Україну компанія "Аерофлот" здійснювала авіарейси до 56 країн, а після запровадження санкцій до травня кількість держав скоротилася до 13.

Раніше ми розповідали, що Агентство з авіаційної безпеки ЄС відібрало ліцензії у російських авіакомпаній.