RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Записалися у найманці російських ПВК: у Білорусі ховають військових, які загинули в Україні

У Білорусі ховають тіла військовослужбовців білоруської армії, які загинули в Україні у складі російських приватних військових компаній.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Telegram.

За даними української розвідки, у кількох населених пунктах Білорусі відбулися похорони військових, які зголосилися укласти контракти з російськими ПВК. Зокрема, траурні заходи щодо загиблого солдата-контрактника пройшли в місті Мар'їна Гірка Мінської області (там базується 5-а окрема бригада спеціального призначення), а в Осиповичах Могилівської області (там базується 51-а змішана артилерійська група) ховали відставного офіцера і колишнього солдата-контрактника.

Серед білоруських військових участь у війні Росії проти України не має популярності - у військових частинах не проводиться серйозної агітації та пропагандитської роботи. Проте деякі військовослужбовці все ж таки їдуть до України у складі формувань ЧВК з метою заробити грошей на крові українців.

Раніше державний секретар Ради безпеки Білорусі Олександр Вольфович заявив, що нібито Україна зібрала на кордонах з РБ близько 20 тисяч військовихта посилає диверсійно-розвідувальні групи на білоруську територію.