RU  UA

Російський генералопад: ким рашисти замінятимуть ліквідованих в Україні командирів

Ліквідація російських генералів в Україні є сильним деморалізуючим фактором. Крім того, на заміну цим командирам прийдуть віддані режиму, але не перевірені в бою люди, що може суттєво погіршити становище росії у цій війні.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив колишній співробітник Служби безпеки України та експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

"В чому фішка з втратами генералів? Для росіян генерал – це просто невразлива персона. Що з ним може статися, це ж генерал?! А коли вони бачать, що генерали гинуть, то вони розуміють: раз генерал загинув, то що казати про нижчестоящих підполковників, капітанів, лейтенантів та рядових? На них теж може чекати така участь. Тобто їх це певним чином деморалізує, бо генерала не вберегли", - пояснив Ступак.

Виникає питання, хто прийде на заміну ліквідованим генералам. За словами Ступака, в росії не існує такого поняття, як зрощення кадрів, коли людина проходить всі щаблі і довела, що є найкращою в своїй справі.

"Там більше така історія, коли якщо ти вірний, відданий режиму або особисто якомусь керівнику якоїсь ланки, то тебе будуть тягнути через нижчі щаблі, минуючи всіх інших талановитих людей, які там знаходяться. Просто тому, що ти наближений, ти в системі, ти у вертикалі. Зараз ліквідуються генерали, які були наближені до вертикалі, і їх треба кимось заміняти. Так, вони теж будуть лояльними, але вони менш перевірені в бойових діях, менш перевірені в особистих якихось речах. З ними менше пили водки. Треба когось призначати, і це буде негативно впливати на всю російську вертикаль приймання якихось вірних рішень у військових діях з Україною. Хоча для України це дуже добре", - резюмував експерт.