RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Лукашенко визнав себе співучасником геноциду українців

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь виступає союзником країни-терориста Росії у повномасштабній війні проти України. І водночас натякнув РФ, щоб та була готова використати ядерну зброю.

Про це Лукашенко сказав під час свого виступу на церемонії покладання вінка у меморіальному комплексі "Курган Слави".

За словами диктатора, Білорусь - єдина країна, яка підтримує росіян, тоді як в Україні нібито воюють проти Росії "майже півсотні" країн. А також він не розуміє, за що дорікають Білорусь, яка вже давно має "найтісніший союз" з країною-терористом РФ.

"З державою, з якою ми будуємо єдину, потужну, незалежну державу – Союзну державу. Де в союзі два незалежні народи. Ми йдемо, як тонким льодом, і цей досвід вперше у світі. Ми маємо показати іншим цей приклад", - виголосив білоруський диктатор, фактично оголошуючи поглинання Росією Білорусі.

До того ж Лукашенко сказав, що в союзі Білорусі та Росії вже давно створено єдине угрупування Збройний сил - "єдина армія", тобто це визнання, що білоруси беруть участь у жорстокій повномасштабній війні проти України на рівні з росіянами, тероризуючи мирне населення, знищуючи цивільну інфраструктуру та вчиняючи воєнні злочини.

"Ми були і будемо разом із братньою Росією. Наша участь у спецоперації мною визначена давно", - резюмував самопроголошений очільник РБ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що білоруський диктатор Лукашенко заявив про спроби України завдати ракетного удару по території Білорусі та назвав нашу країну “монстром”.