RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Лукашенку загрожує переворот: білоруські військові відмовляються воювати в Україні

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, ймовірно, готується до бунту з боку офіцерів білоруської армії – напередодні ті відмовилися їхати воювати проти України.

Про це повідомило видання NewsWeek.

Зазначається, що нещодавно старші офіцери п'ятої бригади спецназу білоруських збройних сил виступили з відкритим листом до влади країни – у ньому вони виступили проти участі у війні Росії проти України. Вони довели це тим, що Білорусь буде остаточно ізольована від цивілізованого світу.

Крім того, офіцери білоруської армії заявили про фіксацію найгрубішого порушення Конституції Білорусі, де сказано, що країна є незалежною у внутрішній та зовнішній політиці.

Нагадаємо, Республіка Білорусь де-факто бере участь у повномасштабній війні Російської Федерації проти України з 24 лютого. Зокрема з території цієї країни у бік українських населених пунктів летять ракети та бомби, російські окупанти заходили до Київської та Чернігівської областей, а білоруські аеродроми використовуються російською авіацією.

Раніше Лукашенко заявив, що Білорусь виступає союзником країни-терориста Росії у повномасштабній війні проти України. І водночас натякнув РФ, щоб та була готова використати ядерну зброю.