RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Зекам дадуть зброю та амністію: в армію РФ "рекрутів" набирають у зонах

У Росії через серйозні втрати в живій силі займаються набором ув'язнених для участі у війні з Україною.

Про це повідомило у Telegram Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

З урахуванням великих втрат у живій силі росіяни активізували набір "гарматного м'яса" для участі в бойових діях - для цього в місцях позбавлення волі з-поміж ув'язнених проводиться відбір у приватні військові компанії ("Вагнер" і так далі). Наприклад, зеків набирають із колоній в Адигеї, пропонують їм підписати контракт в обмін на повну амністію, після чого відправляють на полігон ПВК "Вагнер" поблизу хутора Молькіно Краснодарського краю.

Подібна робота проводиться і в інших регіонах Росії: Ростові-на-Дону, Нижньому Новгороді, Санкт-Петербурзі. Вербувальники не звертають уваги на статтю за якою було засуджено людину - йому обіцяють амністію після 6 місяців "служби" у ПВК.

При цьому всі зеки мають носити спеціальні жетони, що вказують на їхній статус. Їм заборонено мати сенсорні телефони – лише застарілі кнопкові.

Окупанти планують протягом двох місяців набрати групи ПВК чисельністю до 10 000 осіб, після чого перекинути їх на Донбас, де вони мають встановити контроль над трасами в напрямку Ізюм-Слов'янськ-Бахмут.

Нагадаємо, 10 липня, у Херсоні прогриміли вибухи - це Збройні Сили України високоточним ударом потрапили у військову частину російських окупантів. Очевидці кажуть, що чути вигуки росіян під завалами.