RU  UA

Від погроз до переговорів: у США назвали причину істеричних метань Кремля

У голові президента росії володимира путіна виник когнітивний дисонанс. З одного боку, диктатор прагне задовольнити свої імперські амбіції, а з іншого – переживає за свою безпеку і прагне посадити Україну за стіл переговорів.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив політолог і публіцист, який вже багато років проживає в США, Андрій Піонтковський.

"Там когнітивний дисонанс у голові путіна. Він же розривається між двома домінантами. Власне, ця ненависть до українського народу, до Заходу вимагає продовження війни, кричати, що він захопить Київ, Львів, Варшаву. А є й інша домінанта – власна безпека. Тут він чудово відчуває, що наполеонівські плани вже всі впали, що йому потрібно терміново щось продати своєму народу як перемогу. Тому він і вимагає переговорів", - пояснив Піонтковський.

За словами публіциста, в росії почали сумніватися в путіні і розуміти, що він більше дбає про свою безпеку, а не про велич рф.

"Ми ж бачимо вже абсолютно чітко, що є такі суперфашисти, які відчувають слабкість путіна, що він більше про власну дупу думає, а не про велич російської імперії. Вони звинувачують його в тому, що він недостатньо фашист. Ви ж бачите, на українських каналах показують – і правильно роблять – цього чудового фашиста Гіркіна, якому врешті-решт після цієї війни, я думаю, приведуть вирок до страти за ті злочини, які він скоїв у Слов'янську. Але він зараз нещадно і дуже грамотно викриває путіна та російську армію. Показує всі її невдачі та безперспективність цієї "спецоперації", - резюмував Піонтковський.