RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Путін затвердив нову морську доктрину РФ: які "апетити" в окупантів

У неділю, 31 липня, російський диктатор Володимир Путін затвердив Корабельний статут ВМФ РФ, а також нову Морську доктрину Росії.

Відео з церемонії підписання цих указів у Санкт-Петербурзі опублікував російський телеканал RT в Telegram. Подробиці про Морську доктрину РФ розписала російська служба інформагентства "Інтерфакс".

У цій доктрині говориться, що американський курс на домінування у світовому океані – головний виклик російської нацбезпеки. Водночас для національної безпеки РФ нібито важливі Курильські та Балтійські протоки, Чорне море та східна частина Середземномор'я.

За цією доктриною, країна-терорист зміцнюватиме військову інфраструктуру в окупованому Росією Криму та посилюватиме Чорноморський флот. Також стверджується, що нестача пунктів базування за межами Росії для забезпечення кораблів та суден ВМФ РФ "є ризиком".

Крім того, російська морська доктрина передбачає розвиток виробництв для будівництва сучасних авіанесучих кораблів для ВМФ РФ та наявність у Росії пунктів матеріально-технічного забезпечення у Червоному морі.

"Ми відкрито позначили наші кордони, у тому числі в Арктиці та на Чорному морі, і твердо забезпечуватимемо їх", - цитує Путіна "Інтерфакс".

Раніше ми писали, 31 липня країна-терорист Росія вирішила звинуватити ЗСУ за нібито "атаку" на штаб Чорноморського флоту в тимчасово окупованому Севастополі. Проте вже зараз російські пропагандисти не можуть дійти згоди у своїй брехні.