RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Ні слова російською, але все зрозуміло: лідери Казахстану та Азербайджану провели переговори, відео

Під час переговорів президенти Казахстану та Азербайджану Касим-Жомарт Токаєв та Ільхам Алієв показали кремлівському диктатору Володимиру Путіну справжню "денацифікацію". Лідери спілкувалися своїми рідними мовами, без перекладачів та, не використовуючи "великий і могутній".

Про це повідомляє "Апостроф" із посиланням на відео переговорів.

Зустріч, у рамках якої було підписано декілька важливих угод, відбулася 24 серпня. Головною родзинкою події стало спілкування лідерів. Так, Алієв і Токаєв, які досконало володіють англійською та російською, відмовилися від їх використання, використовуючи свої національні мови.


Проблем із взаєморозуміння не виникло, не знадобились і перекладачі. Азербайджанська та казахська мови належать до тюркських, азербайджанська – це огузька група, а казахська – кипчацька група.

Рішення відмовитися від "загальнозрозумілої" може бути пов'язане з експансіонізмом Російської Федерації, президенти надіслали своєрідний сигнал Путіну про те, що вони не поділяють його агресію і не проти дистанціюватися від любителя захищати російськомовних.

Нагадаємо, раніше президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв зробив різку заяву з приводу "незалежності" так званих "Донецької та Луганської народних республік".