RU  UA

Путін боїться і біситься: експерт пояснив причину гучного рішення у Кремлі

Відсторонення міністра оборони рф Сергія Шойгу від керівництва війною в Україні не піде на користь окупантам. Президент росії володимир путін пішов на такий крок не через провали так званої "спецоперації", а суто з політичних мотивів, оскільки він боїться впливу Шойгу в силових структурах.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Олександр Кривоносов.

"Як військова людина, скажу, що нічого доброго з того немає. Тим більше, Шойгу багато років очолює це міністерство. Але тут справа інша, це більше політична справа. Зараз іде зачистка вищого керівництва росії. Тут є декілька причин. Перша – говорять про те, що сьогодні Шойгу може очолити антипутінський напрямок. До нього більш схильні інші силовики. Це путіна насторожує, лякає. Тому в першу чергу це – причина", – пояснив Кривоносов.

За словами експерта, він мав можливість спілкуватися з Шойгу. Це досвідчена людина зі своєю точкою зору, а сьогодні такі люди в оточенні путіна не потрібні, бо за Шойгу є певна сила. Крім того, між путіним і його владою виник певний розкол, і цьому є декілька причин.

"Все надзвичайно і складно, і просто. В першу чергу це тому, що гинуть військові. Не путін, не його цивільне оточення, а військові. Безперечно, при таких втратах можна було одразу зрозуміти, що рано чи пізно цей супротив буде серед військових. По-друге, досить властне керівництво, коли генерали відсторонені, а керується все путіним. Це ніколи військову людину не задовольняло, тому рано чи пізно супротив генералітету мав бути. Він настав. Це сьогодні путіна насторожує, бісить, і тому йому треба його позбутися. Ми бачили за останні місяці, скільки російських генералів були позбавлені своїх посад, а деякі були позбавлені життя, хоч і було сказано, що вони самостійно пішли з життя. Тепер черга дійшла і до Шойгу. Я думаю, буде ще й продовження", - наголосив Кривоносов.