RU  UA

Що можуть означати військові навчання армії Лукашенка: військовий експерт озвучив версію

Білорусь продовжує військові навчання своїх Збройних сил на кордоні з Україною, на яких білоруси відпрацьовують контрнаступальні дії нібито для захисту від нападу ЗСУ.

Про те, як самопроголошений очільник Білорусі Лукашенко намагається схитрити з навчаннями, розповів в етері Апостроф TV військовий експерт Defense Express Валерій Рябих.

З початку повномасштабного вторгнення країни-агресора Росії в Україну точаться дискусії, чи приєднаються до російських окупантів білоруські Збройні сили. Зараз Білорусь, як і раніше РФ, проводить військові навчання поблизу кордону з Україною, однак ознак реальної підготовки до наступу немає.

Білоруські війська підпрацьовують контрнаступальнії дії нібито на випадок нападу Збройних Сил України або країн НАТО на Білорусь. У такий спосіб Лукашенко хоче показати Путіну, що його державі загрожують з усіх сторін, і він надто зайнятий обороною, аби приєднуватися до повномасштабної війни на стороні РФ.

"В принципі це нормально для будь-якої армії. Але ЗС РБ, які все літо проводили якісь навчання... Це може говорити про те, що керівництво Білорусі відволікає увагу і показує "партнеру", що в них своїх завдань багато, і немає змоги допомагати у так званій "СВО" (повномасштабній війні РФ проти України, - ред.). Тобто нібито Білорусі загрожують країни НАТО з боку Польщі та країн Балтії, і армія готується до відбиття удару", - пояснив експерт.

Раніше "Апостроф" повідомляв, наскільки серйозною є загроза сухопутного наступу на Україну з Білорусі.