RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ще один регіон Росії протестує проти "могилізації": почалися бійки та затримання

Партизанський рух на Кавказі оголосив акцію спротиву "частковій мобілізації", яку розпочав російський диктатор Володимир Путін, і протести спалахнули у Дагестані та Кабардино-Балкарії.

Масова бійка сталася на мітингу у Махачкалі між силовиками у цивільному та молодими людьми, які прийшли на протестну акцію.

Також акція протесту проти мобілізації розпочалася у дагестанському місті Хасавюрті, де близько ста людей вийшли на мітинг.

Протестувальники намагаються визволити своїх людей із автозаків. Відбуваються сутички з поліцією. Силовики у дуже грубій формі затримують протестувальників, не зважаючи на те, хто перед ними, чоловік чи жінка.

Крім того, протестувальники зібралися у кабардино-балкарському місті Нарткалі.

У Махачкалі посилюється напруга між протестувальниками та поліцією. Сили Росгвардії стягнули до центральної площі міста, перекривши людям проходи на площу. Силовики вже затримали двох молодих людей, застосувавши до одного з них фізичну силу.

На площі Махачкали відбуваються затримання учасників акцій протесту проти мобілізації. Співробітники Росгвардії загрожують журналістам та вимагають видалити відео затримань.

Силовики в Махачкалі здійснюють невмотивоване насильство щодо протестувальників.

Читайте також: Старий пес хоче пити нашу кров: у Росії спалахнуло повстання проти "могилізації"

На кадрах десяток поліцейських б'ють палицями беззбройного молодика, поваливши його додолу.


Також силовики без видимих загроз громадській та особистій безпеці застосовують проти мирних жителів Махачкали, що зібралися, нервово-паралітичний газ.

Крім того, до центральної площі Махачкали стягують військову техніку із Z-свастикою.

Тим часом у Махачкалі "мобілізацію" назвали "геноцидом народів Дагестану".

Дагестан разом із Чечнею першими відгукнулися на заклик, щоб "не підвести Росію". Тепер же, як йдеться у заяві дагестанського омбудсмена, настав час москвичам наводити лад на фронті.

Читайте також: Утомлений мозок імперії: куди приведуть Росію протести в Дагестані