RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

19 травня

Всі новини

Путін призначив нового командувача військ РФ в Україні: озвучено ім'я

Генерал армії Сергій Суровікін призначений на посаду командувача Об'єднаного угруповання військ ЗС РФ в Україні.

Про це інформує РІА "Новости", посилаючись на прес-реліз Міноборони Росії.

У повідомленні пропагандистів сказано, що генерал армії Сергій Суровікін призначений командувачем Об'єднаного угруповання військ ЗС РФ, яке бере участь у повномасштабному вторгненні в Україну.

До підвищення топ-офіцер країни-агресора очолював Південне угруповання російських військ, яке також було задіяне у війні проти українців. Видання "Радіо Свобода" зазначає, що Сергій Суровікін здобув популярність у 1991 році, коли у званні капітана він командував мотострілковим батальйоном дивізії під час путчу ДКНС.

Читайте також: Платять життям та посадами: британська розвідка розповіла, як Путін карає генералів за провал війни в Україні

"У ніч з 20 на 21 серпня колона бронетехніки, якою командував Суровікін, була зупинена в тунелі на Садовому кільці демонстрантами, які виступали проти ДКНС на підтримку влади Росії. При прориві колони через барикади загинули троє демонстрантів. Проте поразки ДКНС Суровікін був заарештований, але внаслідок розслідування звинувачення з нього було знято, оскільки було доведено, що він виконував накази керівництва", - зазначають журналісти.

Крім цього, Сергій Суровікін брав участь у збройному конфлікті на території Таджикистану, другій Чеченській війні, а також під час інтервенції ЗС РФ до Сирії. Генерал армії нагороджений званням Героя Росії.

Раніше ми розповідали, що після провалу російських військ на лиманському напрямі Володимир Путін звільнив командувача Західного військового округу.