RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Під Бєлгородом сталася стрілянина у військовій частині: що відомо

У Бєлгородській області Росії, де стався вибух на нафтобазі 15 жовтня, невідомий відкрив стрілянину на території однієї з військових частин. За попередніми даними, 22 особи загинули, ще 16 людей поранено.

Про це повідомляє Telegram-канал SOTA.

Читайте також: У Бєлгороді пролунала серія вибухів, є "попадання" у багатоповерховий будинок: фото та відео

За даними SOTA, стріляли троє російських військовослужбовців. Двоє з них вбиті на місці, а третій втік. Редакція видання заявила, що має у своєму розпорядженні голосове повідомлення щодо даної розповіді, ймовірно, сестри мобілізованого росіянина, який що застав стрілянину на полігоні, але вижив.

Також джерело серед родичів мобілізованих поінформувало SOTA, що стрілянина сталася на полігоні у селищі Солоти, де перебували понад 100 осіб із Брянської області, які категорично відмовлялися відправляти під Лиман Донецької області України.

"Військове керівництво більше тижня намагалося умовити їх вирушити на штурм міста", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли джерела Telegram-каналу "Роспартизан", інцидент стався на полігоні на навчаннях зі стрільби. Нібито двоє громадян Таджикистану з Москви, які надійшли на військову службу за контрактом 12 жовтня, розгорнули кулемети та відкрили вогонь по своїм.

"Двоє громадян Таджикистану з Москви потрапили на військову службу за контрактом 12 жовтня, а сьогодні розстріляли 13 військовослужбовців з 3 армійського корпусу нападники теж убиті", - сказало джерело.

За версією Міноборони Росії, на полігоні Західного військового округу в Бєлгородській області "двома громадянами однієї з країн СНД вчинено терористичний акт".

"Вогнем у відповідь двох терористів знищено, на місці теракту працюють правоохоронні органи", - йдеться в повідомленні.

За офіційними даними військового російського відомства, в результаті загинули 11 людей, а 15 із пораненнями різної тяжкості госпіталізовані.

Нагадаємо, увечері 14 жовтня у російському Бєлгороді, що межує з Харківською областю, стався черговий "прильот". Цього разу – по енергетичній системі.