RU  UA

Окупанти переграли самі себе: екс-радник голови МВС про обстріл Бєлгорода та Донецька росіянами

Обстрілами будівель на Бєлгородщині та Донеччині росіяни не тільки не вмотивували населення йти "захищати" батьківщину – навпаки, вони посіяли паніку та вселили зневіру в людей.

Про це в ефірі Апостроф ТВ розповів радник МВС 2015-2021 Володимир Мартиненко.

"Вони сіють паніку серед власного населення - на тій же Білгородщині, і на окупованих територіях, де люди розуміють, що окупанти не можуть захистити навіть власні будівлі, де вони знаходяться – "центри прийняття рішень", як вони люблять казати. То про який наступ взагалі може йти мова?", - пояснив він.

Читайте також: У Бєлгороді "прилетіло" на нафтобазу: фото та відео масштабної пожежі

За словами Мартиненка, на Білоруському напрямку українці мають потужне укріплення, тому будь-яка спроба наступу звідти буде припинена дуже швидко.

"Відомо про прибуття в Білорусь російських "мобіків", які ще мають кілька місяців тренуватися, проходити злагодження щоб дістати хоч базові бойові навики, але й після цього вони зможуть хіба що якоюсь мірою сковувати наші сили на північному напрямку", - резюмував експерт.

Раніше ми писали, що внаслідок ракетного обстрілу Бєлгорода, який, ймовірно, здійснили ЗС РФ 3 липня з метою провокації, загинули українські переселенці з Харківщини.