RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Незважаючи на санкції: які в Росії можливості виробництва ракет

Країна-терористка Росія може виробляти ракети, попри введені Заходом санкції, оскільки в неї вистачає запчастин. До того ж російська військова машина незабаром почне виробляти дрони Shahed-136 за підтримки Ірану.

Про це розповів військовий експерт і головний редактор Defense Express Олег Катков для 24 каналу.

Зараз росіяни мають обмежену кількість ракет, враховуючи їхні терористичні атаки із запусками сотень одиниць: близько 400 крилатих ракет Х-101, Х-555 і така ж кількість "Калібрів".

Читайте також: Скільки коштував Росії масований удар по Україні 15 листопада: інфографіка

Водночас, за даними розвідки, Росія здатна виготовляти приблизно 180 ракет на рік. Це свідчить, що окупанти масштабували виробництво, оскільки раніше приватні аналітичні центри інформували про 60 ракет на рік, вироблених у РФ. Імовірно, росіяни на заводах перейшли на тризмінний робочий день і не відчувають браку в деталях.

"Санкції, які наклали з 2014 року та посилили з 24 лютого, працюють не так, як би хотілося. Це означає те, що вони можуть масштабувати виробництво. Зараз йдеться про 180. Але припустимо, що вони розгорнуть виробництво Х-101 чи дешевшої версії на ще одному підприємстві, яке також працюватиме в 3 зміни. Тоді кількість збільшиться", – пояснив Катков.

Як зазначалося вище, росіяни мають обмежений арсенал ракет, однак навіть критична межа не зупинить їх, і вони будуть завдавати ударів. Зокрема, це пояснюється великим запасом ракет до комплексів С-300, які летять на 120 км.

Крім того, Росія спробує виробляти в себе іранські дрони Shahed-136, які здатні виснажувати українську ППО. Для порівняння: собівартість одного дрона становить близько 20 тисяч доларів, тоді як одна ракета NASAMS коштує 1 мільйон доларів.

Однак у новому пакеті військової допомоги від США Україна вже отримала спеціальну зброю проти дронів - зенітні кулемети з тепловізорами.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Україна отримає від Німеччини ще три системи ППО.