RU  UA

​Воюватимуть граблями та в спортивках: військовий експерт вказав на проблеми з мобілізацією в РФ

Щоби оголосити другу хвилю мобілізації в росії необхідно знайти можливості розмістити та оснастити таку кількість людей. А таких можливостей у росіян немає.

Про це в ефірі Апостроф TV повідомив експрацівник СБУ Іван Ступак.

За його словами, вкрай важко повірити, що під час першої хвилі росії вдалося мобілізувати 300 тисяч осіб. Ті мільйони росіян, які виїхали з країни, побоюючись бути відправленими на війну, показують, наскільки в рф все погано з мобілізацією, адже їхні громадяни вже не хочуть воювати ні за гроші, ні за якусь "ідею".

"Теоретично він може оголосити другу хвилю мобілізацію, але як взяти нехай ті 300 тисяч мобілізованих та ще близько 125 тисяч строковиків за осіннім призовом, військкомати просто не в змозі пропустити через себе таку кількість людей одночасно. Вже зараз їх немає де розміщати, хоча тут на допомогу прийшла Білорусь та надала свої майданчики для розміщення. Їх треба одягнути в зимову форму, а вони там самі нещодавно жалілися, що миші з'їли півтора мільйона комплектів зимової форми. От просто цікаво, як вони будуть забезпечувати цих всіх мобілізованих. Можливо, вони підуть на війну зі своїми граблями та спортивках Adidas", – сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", росія навряд чи оголосить другу хвилю мобілізації, адже вона ще не використала всі ресурси, отримані під час першої хвилі. До того ж чергова мобілізація може посилити протесті настрої в країні-агресорці.