RU  UA

Він би дуже хотів: у Білорусі розповіли, чому Лукашенко не починає вторгнення в Україну

Самопроголошений президент Білорусі Лукашенко хотів би вести повномасштабну війну проти України разом із російським диктатором Путіним, але він боїться давати білорусам зброю в руки, оскільки ризикує втратити свій політичний режим.

Про це розповіла в етері Апостроф TV прес-секретарка політичної діячки і кандидатки в президенти Білорусі Світлани Тихановської Анна Красуліна.

За її словами, Лукашенко не має впевненості, як поведуть себе білоруси на фронті, враховуючи те, що білоруська армія набирається із строковиків. Це суттєво збільшує ризики політичного краху для режиму в Білорусі.

Читайте також: Путін продовжує тиснути на Мінськ: у ЗСУ пояснили "раптову перевірку" армії Білорусі

"Поки Путін і Лукашенко не будуть впевнені, що білоруси готові прийняти війну, вони не втягуватимуть війська РБ у війну безпосередньо. Тим більше зараз, коли Білорусь намагаються використовувати як лазівку для обходу санкцій. Все це робиться на користь і Лукашенка, і Путіна", - пояснила Красуліна.

Крім того, білоруський диктатор здатний всидіти у своєму кріслі, навіть коли Путін помре або відійде від влади, якщо в Росії збережеться нинішня нинішня політична модель, орієнтована на агресію та побудову "імперії". Це спричинено тим, що кремлівські еліти залишать Лукашенка на місці як найбільш проросійського і найзручнішого політика.

и розуміємо, що смерть Путіна потягне за собою суттєве перезавантаження ситуації у Кремлі. Адже Путін програв війну, і російські еліти розумітимуть, що краще все звалити на вже мертвого Путіна і скинути з корабля тих, хто допомагав йому творити звірства. У такому разі Лукашенка їм буде не потрібен і буде зміщений. Тоді Путін потягне за собою Лукашенка. Вони свого роду близнюки брати. Правильно і протилежне: відхід Лукашенка негативно позначиться на Путіні. Саме Лукашенко дозволяє останньому будувати СРСР-2.0 з Росії та Білорусі", - додала прессекретарка.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Білорусі хочуть запровадити смертну кару за "держзраду".