RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Допоміг Путіну розпочати війну: ДБР закінчило розслідування держзради Януковича

ДБР завершило розслідування відносно держзради Януковича та Азарова, які сприяли агресії РФ проти України – вони посприяли збільшенню кількості особового складу та військової техніки окупантів в Україні та легалізували відповідні документи.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань у Telegram-каналі.

Зазначається, що спершу "допомога" екс-посадовців ворожій владі була використана для анексії у 2014 році АР Крим та міста Севастополя, а потім – для повномасштабної агресії РФ проти України у лютому 2022 року. Зокрема, колишні Президент та Прем’єр-міністр України підготували та імплементували так звані "Харківські угоди".

Читайте також: Межигір'я та багато іншого: у Януковича конфіскували все майно

"Експрезидент-втікач забезпечив легалізацію відповідної зрадницької угоди за українським законодавством. За його вказівкою був підготовлений проєкт міждержавної угоди, погоджений центральними органами виконавчої влади та схвалений на засіданні Кабміну. Надалі так звані "Харківські угоди", ратифікувала Верховна Рада, і їх було імплементовано", - йдеться у повідомленні.

У Держбюро дослідили, що Янукович для підготовки необхідних документів та створення видимості законності розподілив ролі між високопосадовцями уряду та підконтрольних нардепів.

"Підписані, всупереч національним інтересам України документи про продовження термінів перебування чф рф в Україні ще на 25 років, нарощування особового складу збройних сил та військової техніки ворога в Криму, створили загрози суверенітету та територіальній цілісності нашої держави", - прокоментували правоохоронці, додавши, що згідно з базовими угодами 1997 року росіяни мали зменшувати свій контингент на півострові, проте "Харківські угоди" дозволили агресорам мати достатньо ресурсів для окупації півострова у 2014 році та для повномасштабного вторгнення до України у лютому 2022 року.

Раніше ми писали, що Євросоюз ввів санкції проти Януковича.