RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

13 травня

Всі новини

Чому Путін став частіше з'являтися на публіці: думка аналітиків ISW

Російський диктатор Путін останнім часом частіше з'являється на публіці. Це може бути пов'язано з тим, що він намагається врятувати імідж країни-терористки РФ і підвищити власну популярність серед росіян.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Путін почав з'являтися на людях у російських містах і робити туманні заяви про повномасштабне вторгнення РФ в Україну, тоді як протягом 10 місяців війни він відсижувався у своєму бункері і вкрай рідко виходив з нього.

Читайте також: Де "бункерний", а де "балакун": експерт розповів, як розрізнити двійників Путіна - відео

Зокрема, 23 грудня російський диктатор відвідав Конструкторське бюро приладобудування в Тульській області (підприємство з виробництва озброєнь), а також планував відвідати машинобудівний завод "Уралвагонзавод" у Нижньому Тагілі, проте в останню мить скасував захід.

На думку аналітиків, подібна участь у різних заходах є частиною плану Кремля зробити образ Путіна як лідера воєнного часу й відновити його панівне становище у внутрішньому інформаційному просторі країни-агресорки Росії, тому що невпинно наближчається момент річниці повномасштабної російсько-української війни, у якій російські окупанти "беруть Київ за 3 дні".

"Путін постійно покладався на особисті виступи протягом усього свого правління, що допомогло йому створити образ всевидячого та всюдисущого правителя", - додали фахівці.

До того ж уже на початку 2024 року у РФ відбудуться презедентські так звані "вибори", і до цього Путін хоче створити сприятливі умови в інформаційному просторі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що глава країни-терористки РФ Путін хоче змінити командування армією через постійні невдачі на фронті повномасштабної війни.