RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Удар ЗСУ по "мобіках" у Макіївці: у мережі опублікували список "зниклих безвісти"

У ніч проти першого січня Збройні сили України вдарили по будівлі ПТУ в Макіївці, де зібралися сотні російських мобілізованих для зустрічі Нового року - в мережі оприлюднили списки зниклих безвісти.

Про це розповів російський блогер на YouTube-каналі.

"Нам надіслали список людей, чия доля невідома, складений самими родичами, у ньому 61 людина", - йдеться у відео. За словами ведучого, із деякими родичами вдалося зв'язатися, що підтверджує справжність списку.

Блогер розповів про долю деяких зниклих безвісти, наголосивши, що кожен із них загинув, зовсім не захищаючи батьківщину, а просто доїхавши до будівлі ПТУ, де й зустрів свою смерть.

Читайте також: Сотні тіл вивозили 12-ма КамАЗами: нові подробиці удару ЗСУ по Макіївці, відео

У відео також йдеться про те, що шанси залишитися живими при обстрілі HIMARS вкрай малі, тому статус "зниклий безвісти" лише питання часу.

Нагадаємо, у новорічну ніч у приміщенні колишнього 19-го профтехучилища мобілізованих російських громадян зібрали в актовій залі для перегляду новорічного привітання Володимира Путіна.

Попри те, що бійці закликали не збирати їх в одному місці, командири стояли на своєму. У результаті будівля була обстріляна українськими захисниками, внаслідок чого вдалося ліквідувати сотні російських окупантів та ворожу військову техніку.

Раніше ми писали, "мобік", який вижив у Макіївці, назвав винного в масовій загибелі.