RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

"Досить вмирати за Кремль!": в Росії пройде референдум про самовизначення національних республік

Представники російських народів проголосили старт Національного онлайн-референдуму про самовизначення національних республік.

Про це заявили члени ініціативних груп під час проведення V "Форуму ПостРосії" у приміщенні Європарламенту у Брюсселі увечері 30 січня.

"Ми оголошуємо початок процесу відділення від Москви та про перші референдуми вільних людей, які населяють Кенігсберг, Інгрію, Сибір, Урал і Кубань, про суверенітети наших держав", – заявили вони.

У референдумі запрошують прийняти участь росіян з Сибіру, Уралу, Калінінграду (організатори називають його Кенігсбергом), Краснодарського краю (організатори називають його Кубанню), Санкт-Петербургу та Ленінградської області (організатори називають цей регіон Інгрією).

Серед ініціаторів онлайн-референдуму - Євген Бурсаниліс (представник "Малиновий Клин Індепендент Кубань"), Станіслав Павловський-Суслов і Андрюс Алманіс (Комітет Незалежної Конфедерації Сибіру).

Основними гаслами референдумів були проголошені: "Досить годувати Москву!", "Досить вмирати за Кремль!", "Голосуй за Незалежність своєї республіки! Обирай щасливе майбутнє для себе і своїх дітей!".

Національний онлайн-референдум за самовизначення республік Російської Федерації розпочнеться 16 лютого о 00:00 за Новосибірським часом на сайті referendum2023.site, голосування закінчиться о 23.59 28 лютого.