RU  UA

Росіяни відмовляються виконувати накази, їм загрожують розстрілом: яка ситуація на Донбасі зараз

Станом на понеділок, 13 лютого, ситуація у Бахмуті, як і раніше, залишається украй тяжкою, проте контрольованою українськими збройними силами.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Євгеній Оропай, командир роти батальйону "Свобода" НГУ.

За його словами, на це момент, суттєвих змін на полі бою немає. Попри те, що ворожі війська намагаються знайти слабкі місця в позиціях ЗСУ та сконцентрувати там свої сили, вони не мають успіху в цьому.

"На просування в глибину у них не вистачає сил і засобів. На даний момент їхні можливості - постійно обстрілювати наші позиції", - пояснив військовий.

Читайте також: Більше жодних сторонніх: військові посилили проїзд до Бахмута

Він наголосив, що навколо Бахмута знаходяться різні частини ворожих військ: серед них є і "залишки" вагнерівців, і кадрові частини, і "мобіки", які тільки пройшли навчання. При цьому, за даними перехоплень розвідки, моральний стан бійців дуже низький і солдати часто відмовляються виконувати накази. За це офіцери погрожують їх розстріляти.

Євгеній Оропай також розповів, що у напрямку Бахмута ворог не рухається колонами – переважно, це угрупування до трьох машин.

"Якби вони йшли колонами, це був би джек-пот. Їх би знищували всіх разом. Але тут такого поки не було. Все, що можуть орки - використовувати необмежену кількість живої сили", - зазначив командир роти. Він також додав, що у Бахмуті діють спеціальні перепустки, аби уникнути проникнення ворожих ДРГ, проте це все одно стається – вороги можуть бути в українській формі та навіть розмовляти українською.

Раніше ми писали, що автомобільний міст через канал "Сіверський Донець-Донбас" на автодорозі Костянтинівка-Бахмут, розташований на захід від села Іванівське, підірвано.