RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

"Вирішив померти без чужої крові на руках": у Росії строковик вчинив суїцид, не бажаючи їхати в Україну

Росія продовжує відправляти на війну в Україні строковиків. Один з них скоїв самогубство, дізнавшись, що його відправляють до України, у передсмертній записці він написав, що вирішив померти "на рідній землі, без чужої крові на руках".

Про це повідомив Telegram-канал "Можем объяснить".

20-річний Сергій Гридін з Печори (місто в Республіці Комі Російської Федерації) служив строкову службу у другій понтонній роті військової частини №11361.

10 лютого товариші по службі знайшли Сергія повішеним на ремені, який він зачепив за металеві сходи водонапірної вежі. При ньому була передсмертна записка. Товариші по службі встигли сфотографувати її перед тим, як командири відібрали.

Читайте також: Росіяни провалили штурм Вугледара: окупант показав наслідки розгрому

У записці Сергій написав, що його "вписали у ротацію на Україну", звідки живим з його роти ще ніхто не повертався. Воювати хлопець не хотів — за словами товаришів по службі, він був дуже миролюбним. Після прохання не відправляти його в зону бойових дій, хлопець зазнав приниження та знущань з боку командування.

"Я не бажаю підкорятися людям, які не вселяють нічого, крім страху та огиди. Зламати мене вам не вдалося і вже не вдасться", - написав він, додавши, що хотів би, щоб його командування посадили, але "в Росії таке не практикують" .

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ повідомив, що в Криму цілодобово працює крематорій, в якому окупанти спалюють тіла своїх загиблих, щоб приховати реальні втрати.