RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Промова терориста: головні тези виступу Путіна перед Федеральними Зборами

У вівторок, 21 лютого, президент Росії Володимир Путін виступив із щорічним посланням до Федеральних зборів. Його промова - традиційний набір штампів російської пропаганди, безкінечно кашляючи, він перекладає відповідальність за розв'язану війну на Захід.

"Апостроф" розповідає, що сказав Путін.

Головна заява Путіна сьогодні полягає в тому, що Росія припиняє свою участь у Договорі щодо скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО). При цьому вона не виходить із нього.

"Змушений заявити сьогодні про те, що Росія припиняє свою участь у Договорі про стратегічні наступальні озброєння. Повторю, не виходить із договору, ні, а саме припиняє свою участь", - сказав Путін.

Він додав, що Росія для повернення до ДСНО має зрозуміти, як враховуватиметься сукупний ударний арсенал НАТО.

"У Росії в курсі того, що частина ядерного арсеналу в Сполучених Штатах закінчується термін експлуатації, що вимагає його утилізації, а значить може призвести до натуральних випробувань ядерної зброї. Якщо США проведуть випробування, то і ми проведемо. Міноборони і Росатом повинні підготуватися до проведення ядерних випробувань за необхідності, але першою Росія їх не проводитиме" - заявив Путін.

Він також заявив, що західні лідери перетворилися на символ "тотальної, безпринципної брехні", а от Росія, за його словами, "твердо обстоює свою позицію".

"Ми були відкриті до діалогу із Заходом, багато років пропонували обговорити це ідею з партнерами, але у відповідь отримували лицемірну реакцію", - скаржиться Путін.

Також Путін згадав розширення НАТО, "парасолькою вирішили прикритися від нас", розгортання військових контингентів. У США, стверджує диктатор, сотні військових баз.

"Ми направили США та НАТО договори про гарантії безпеки, але, по суті, отримали пряму відмову по всіх важливих пунктах. Ми зрозуміли, що вони не збираються зупинятися. Тоді стало зрозуміло, що відмашка на реалізацію агресивних планів дана і до лютого 2022 року стало зрозуміло, що все готове до каральної акції на Донбасі… Це вони розв'язали війну, а ми використали та використовуємо силу, щоб її зупинити", - намагається терорист виправдати свої злочинні дії рік тому і сьогодні.

Читайте також: Путіну сказали незадовго до вильоту: нові цікаві деталі про таємну підготовку візиту Байдену до Києва

Президент країни-агресора намагається залякувати свій народ, що нібито "ті, хто спланували нову атаку на Донецьк, на Донбас, чітко розуміли, що наступна мета – удар по Криму, ми це знали та розуміли".

"Ми захищаємо свій будинок, а мета Заходу - безмежна влада... Це Захід випустив джина з пляшки... Ніхто на Заході не зважає на жертв, тому що на кону стоять трильйони доларів", - відверто бреше Путін.

Лідер країни-агресора заявив, що "внаслідок воєн, які розв'язали США, загинуло майже 900 тисяч людей, понад 38 млн. стали біженцями".

Він поскаржився, що Заходу, нібито "наплювати, на кого робити ставку у боротьбі з нами, у боротьбі з Росією. Головне, щоб воювали проти нашої країни, а отже, треба використовувати всіх, аби вони служили зброєю проти Росії".

Путін із особливим цинізмом заявив, що "ми не воюємо з народом України, народ України став заручником київського режиму".

"Захід використовує Україну як таран проти Росії, як полігон. Чим далекобійні західні системи надходитимуть на Україну, тим далі ми відсуватимемо загрозу від наших кордонів", - обіцяє терорист.

Він зомбує свій народ, заявляючи, що мета Заходу нібито завдати Росії стратегічної поразки.

"Для нас це означає покінчити з нами раз і назавжди. Вони мають намір перевести локальний конфлікт у фазу глобального протистояння. Ми відповідним чином реагуватимемо на це", - зазначив Путін.

Він також скаржиться, що нібито країни Заходу "перекручують історичні факти, не припиняють нападки на російську культуру, на РПЦ. Захід перекручує сім'ю, національну ідентичність. Робить педофілію нормою їхнього життя, а священики заохочують одностатеві шлюби".

"Хто став на шлях прямої зради, понесе відповідальність за законом. Але ми не уподібнюватимемося київському режиму і займатимемося "полюванням на відьом", каже Путін. Нехай це залишиться на їх совісті. Головне, що громадяни РФ дали їм моральну оцінку. Абсолютна більшість громадян зайняли принципову позицію щодо СВО та підтримали дії РФ", - продовжує Путін.

Він також запропонував створити спеціальний державний фонд для адресної допомоги сім'ям загиблих та встановити для всіх військовослужбовців та добровольців додаткову відпустку протягом 14 днів не менше разу на півроку без урахування часу на дорогу.

Путін обіцяє, що РФ запроваджуватиме найпередовіші технології, озброєння. Вихваляється, що багато з них нібито перевершують закордонні аналоги.

Раніше "Апостроф" публікував думку військового експерта Дмитра Снєгірьова, що може чекати на Путіна після Мюнхенської конференції.