RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Не шуби і навіть не пельмені: родичам загиблих в Україні росіян вручили дивні "подарунки", фото

Влада Кремля не надто опікується долями своїх громадян, посилаючи на вірну загибель мільйони чоловіків. Втім, щоб близькі загарбників і бойовиків не засмучувалися через їх смерть, їм дарують не лише шуби, але й піну для гоління та шампунь.

Відповідні фотографії з "подарунками" були опубліковані спершу у спільноті адміністрації Тихвінського району Ленінградської області, а потім поширилися мережею.

Так, чиновники з Ленінградської області подарували на 23 лютого родичам загиблих на війні солдатів піну для гоління та шампунь, що викликало хвилю обурення навіть серед росіян.

Читайте також: ЗСУ не зменшують темп: за добу ліквідували майже тисячу російських окупантів

"У День захисника Вітчизни сьогодні правильно вшановуватимуть не лише солдатів і офіцерів, а і їхні сім'ї. Тих, хто вірить і чекає вдома, хто молиться за них щодня і годину. Хто мужньо і з честю виніс звістки про загибель героїв...", – написали чиновники.

На опублікованих світлинах видно, як родичам презентують чоловічі набори із шампунем та засобом для гоління. Своєю чергою ті усміхаються і з задоволенням позують на камеру.

Водночас багато користувачів мережі такі подарунки обурили – вони назвали їх ганебними, а людей, які їх приймаються – продажними.

Чиновник спробував виправдатися, заявивши, що шампунь та піна для гоління – це знак уваги. А крім цього з родичами загиблих солдатів поговорили та пообіцяли допомогу у розв'язанні їх проблем. Втім, після шквалу критики фотозвіт і пост було видалено.

Раніше ми писали, що у Росії продовжує розростатися цвинтар найманців ПВК "Вагнера".