RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Суд у Грузії відмовив Саакашвілі у звільненні: що відомо

У Тбілісі суд відмовився випустити з в'язниці колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі у зв'язку з поганим станом здоров'я, відхиливши позов адвоката.

Таке рішення Тбіліського апеляційного суду, повідомляє Newsgeorgia.

Читайте також: У Грузії отруєного Саакашвілі доводять до виснаження: фото та відео з лікарні

Зазначається, що адвокати політика намагалися оскаржити рішення Тбіліського міського суду, який не знайшов підстав у клопотанні про звільнення за станом здоров'я, залишивши під вартою.

Апеляційний суд заявив, що теж не побачив правових підстав для задоволення прохання адвокатів колишнього президента про відтермінування вироку.

За словами захисників Саакашвілі, суд ухвалив рішення без слухань сторін, виключно на підставі матеріалів справи. Як зазначив адвокат Шалва Хачапурідзе, наразі ще не вирішили, чи звертатися в Європейський суд з прав людини.

Саакашвілі, який був президентом Грузії у 2004-2013 роках, засудила чинна грузинська влада до шести років в'язниці за "зловживання владою".

З жовтня 2021-го, після повернення у Грузію, він перебуває у в'язниці.

Раніше ми писали, що експрезидент Грузії Михеїл Саакашвілі перебуває в реанімації у важкому стані, його перевели з палати у відділення інтенсивної терапії тбіліської клініки "Вівамед".