RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Українці розгромили під Авдіївкою полк сибірських "мобиків": їхні родини записали жалібне відео для Путіна

Російські "мобіки" шукають будь-який привід, щоб не воювати, а непідготовлених мобілізованих з Іркутської області Росії відправили на штурм Авдіївського укріпрайону під Донецьком. Практично весь полк знищили українські захисники: кілька людей поранено, інші загинули, але вважаються зниклими.

Про це розповідає "Сибір.Реалії".

"Мій віддзвонився - осколкове, у шпиталі. Каже, від полку нічого не залишилося. Відомо поки що лише про двох поранених, решта або загинула, або кинута там у важкому становищі. Йому дадуть лише тиждень! Потім знову кинуть "на передок", – розповіла дружина одного із мобілізованих.

Ці "мобіки" записали не менше трьох звернень до президента РФ Володимира Путіна зі скаргою на дії командування з так званої "ДНР". За словами солдатів, які перебувають під командуванням Слов'янської бригади так званої ДНР, їх відправляють на штурм без розвідки, зв'язку та підтримки артилерії. На скарги, що мобілізовані "не мають можливості виконати наказ", їх обіцяють переслідувати за дезертирство.

Читайте також: "Просто нелюди": ГУР перехопило телефонну розмову дружини окупанта

Їхні дружини та сестри також записали звернення до Путіна. За словами жінок, їх рідних послали на забій у районі Авдіївки. Там вони потрапили до оточення і командування покинуло їх. Не забирають навіть поранених та загиблих, кидаючи їх лежати на полях. Вони називають Путіна "останньою надією" та просять допомогти "врятувати чоловіків".

"Найдивніше, що росіяни продовжують щодня записувати звернення з подібними скаргами до людини, яка все це і влаштувала. Просять допомогти того, хто і відправив їх чоловіків на безглузду смерть", - прокоментував ситуацію український журналіст Денис Казанський.

Як повідомляв "Апостроф", у середньому російський мобілізований "воює" в Україні 60 діб.