RU  UA  EN

Неділя, 13 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.60
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

13 жовтня

12 жовтня

Всі новини

Дрон вдарив по самому куполу: що відомо про атаку БПЛА на Кремль, фото, відео і всі подробиці

У ніч на 3 травня Кремль нібито атакували безпілотниками. На одній з будівель горів купол. У зв'язку з цим у Москві заборонили запуск БПЛА.

Про це повідомляють росЗМІ.

Читайте також: Путіну готують наступника: журналіст розповів про "бродіння у Кремлі"

У Москві зафіксували два безпілотники, які спробували атакувати кремлівську резиденцію. Військові та спецслужби зробили "своєчасні дії із застосуванням систем радіолокаційної боротьби" і збили БПЛА. Внаслідок падіння дронів і розльоту осколків на території Кремля матеріальних збитків немає.

За офіційною заявою Кремля, ніхто не постраждав, у тому числі російський диктатор Володимир Путін, якого розшукує МКС за воєнні злочини. Прессекретар президента Дмитро Пєсков згодом заявив, що Путіна в той момент на місці не було, він працює в Ново-Огарьово.

Водночас у Кремлі заявили про спробу замаху на президента Росії.

"Розцінюємо ці дії як сплановану терористичну акцію і замах на президента, проведені напередодні дня перемоги, параду 9 травня, на якому планується присутність й іноземних гостей", - додали у Кремлі.

Змін у графіку через атаки безпілотників - немає, тому парад на 9 травня у Москві залишили.

"Парад Перемоги на Красній площі 9 травня, як і планувалося, відбудеться. Володимир Путін братиме в ньому участь", - повідомив російському інформагентству ТАРС Пєсков.

Проте мер Москви Сергій Собянін заборонив з 3 травня запускати БПЛА, окрім тих, що використовуються за рішеннями органів держвлади РФ.

У свою чергу, прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров спростував причетність України до цього інциденту. Він заявив, що сили і засоби Київ спрямовує на звільнення своїх територій, а не чужих.

Раніше ми писали, увечері 24 квітня у столиці Росії через повітряну загрозу закривали небо над аеропортом "Внуково".

  • Вас також може зацікавити:

У Зеленського відреагували на "атаку" на Кремль

"Все йде за планом?": у Москві на будівлі Міноборони з'явилися ППО, фото та відео

"Не Міноборони єдиним": у Москві продовжують встановлення ППО, фото