RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Кілеру не довелося "напружуватися": вбитий в Краснодарі топ-окупант сам виклав маршрут пробіжки

Кілер, який ліквідував у Краснодарі заступника начальника відділу мобілізації Станіслава Ржицького, міг прорахувати маршрут його пересування завдяки фітнес-додатку Strava. Ржицький регулярно ділився результатами своїх пробіжок та ніколи не змінював маршрут.

Про це повідомляє "Кримський вітер".

Читайте також: Скільки топ-офіцерів Росії потрапили на "концерт Кобзона": дані інфографіки за 500 днів великої

"Кілер, який вбив командира підводного човна, що запускав "Калібри" по Україні, був OSINT-єром, або співпрацював з OSINT-єрами, які могли відстежити маршрут ранкових пробіжок Станіслава Ржицького через спортивний додаток Strava. Ржицький викладав у мережу свої забіги й ніколи не змінював маршрут, тому кілер міг легко розрахувати зручне місце для його ліквідації”, - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Ржицький раніше проходив службу на флоті та командував підводним човном "Краснодар", укомплектованим ракетами "Калібр". За даними розвідки України, його підводний човен був залучений до атаки на Вінницю в липні минулого року. Ракети "Калібр" випускалися з акваторії Чорного моря.

За інформацією українських розвідслужб, російський військовий злочинець дійшов висновку, що завдавати ракетних ударів із високим ризиком для цивільних неефективно. Зважаючи на все, його ліквідували свої ж за відмову виконувати бойові накази і піддавати ракетним обстрілам мирні українські міста.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні знищено понад 2 тисячі офіцерів армії агресора, серед них 4 генерали, 54 полковники, 135 підполковників, 260 майорів, 372 капітани, 617 старших лейтенантів і 337 лейтенантів.

Вас також може зацікавити:

Крах "другої армії світу": що Україна зробила з Росією за 500 днів великої війни

В Україні ліквідували російського генерала, який командував окупантами в Придністров'ї та на Донбасі

Під Бєлгородом ліквідовано топ-офіцер армії Росії: озвучено ім'я та звання