RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Залишився чорний слід: з’явилися супутникові фото аеродрому "Сольци", де згорів російський бомбардувальник

У мережі з'явилися супутникові знімки аеродрому "Сольци" в Новгородській області, де після атаки безпілотника згорів стратегічний бомбардувальник ТУ-22м3.

Про це повідомляє "Апостроф".

Читайте також: "Чий тут ніс стирчить?": з'явилося фото знищеного літака на аеродромі "Сольци"

Компанія PlanetLab показала супутникові знімки аеродрому "Сольци" у Новгородській області, де 19 серпня згорів російський бомбардувальник ТУ-22м3. На відео - два супутникові знімки. Перший був зроблений 16 серпня - до атаки на аеродром. На зображенні видно російські бомбардувальники Ту-22М3. А на знімках від 21 серпня вже помітні сліди пожежі на місці, де раніше розміщувався один із літаків. Також росіяни прибрали всі літаки з цього аеродрому.

Додамо, що свій перший політ Ту-22М3 здійснив 20 червня 1977, з 1978 запущений в серійне виробництво, яке припинено в 1993 році. Загалом на Казанському авіазаводі було збудовано 268 літаків Ту-22М3. Основне озброєння бомбардувальника - протикорабельна гіперзвукова крилата ракета Х-22Н з полегшеною фугасно-кумулятивною боєголовкою, а також ракета Х-22ПСІ з мегатонною ядерною боєголовкою та дальністю пуску близько 500 км. Крім того, літак може нести бомби, і за один виліт здатний накрити площу, що дорівнює 35 футбольним полям. Росія використала бомбардувальники Ту-22М3 у Сирії, Афганістані, Чечні, Грузії, а тепер і у війні проти України.

Варто зазначити, що після розпаду СРСР Україна отримала 22 Ту-22М2 та 60 Ту-22М3. Пізніше 19 із них передали Росії, чотири залишили для музейних експозицій, а решту утилізували.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в понеділок, 21 серпня, "бавовна" завітала на аеродром Шайковка під Калугою, внаслідок чого було пошкоджено бомбардувальник ТУ-22м.

Вас також може зацікавити:

Пошкоджено один літак: у розвідці поділилися деталями "бавовни" у Шайковці

У Росії знову скаржаться на дрони: в небі свіжа "бавовна", фото і відео

У Ростові потужна "бавовна": у людей тріснуло скло на вікнах