RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

"Засліплюють наші супутники": росіяни придумали пояснення північному сяйву над Україною

Криваво-червоне північне сяйво Аврора, яке 5 листопада можна було спостерігати в небі над Україною, викликало істерію у росіян. Там вважають, що у такий спосіб міноборони РФ "зліпить" супутники НАТО.

Про це пише "Апостроф".

Читайте також: Кривава "Аврора": фото північного сяйва з різних куточків України

Рідкісне атмосферне явище можна було спостерігати над тимчасово окупованими територіями України та прикордонними містами країни-агресора.

Телеgram-канали окупантів почали штампувати версії того, що відбувається. Росіяни "припустили", що сяйво в небі - результат роботи систем міноборони РФ, якими можна "засліпити" супутники.

Також там пов'язали те, що відбувається, з "входженням до складу РФ" Донбасу, оскільки раніше такого ніколи не було. Жителі країни-агресора писали, що раніше такого явища не спостерігалося. Тому вони вигадали ще одну версію появи сяйва. На думку окупантів, небо почервоніло внаслідок "інтеграції". І поки одні росіяни боялися, що сяйво сигналізує про щось погане, інші раділи явищу, але навіть не знали, що це таке.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що потужний геомагнітний шторм викликав криваво-червоне сяйво - заряджені частинки сонячного вітру взаємодіяли з верхніми шарами атмосфери, що дало такий ефект.

  • Вас також може зацікавити:

На Землю впаде "канібальський" викид із Сонця: якими будуть наслідки і сила магнітної бурі

Сонячний Рамзес ІІ: фото та відео унікального астрономічного явища в Єгипті

У листопаді на українців чекають три затяжні магнітні бурі: перелік небезпечних днів