RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Росії поскаржилися на масову атаку дронів: в Тулі БПЛА врізався в багатоповерхівку, фото і відео

Уночі 26 листопада Росія зазнала масованої атаки безпілотників.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав усю актуальну інформацію.

О 3:46 за київським часом Міноборони Росії повідомило про першу атаку БПЛА на російські регіони. Відомство стверджує, що Україна випустила у напрямку кількох міст безпілотники літакового типу, а сили ППО нібито успішно знищили 11 дронів над територією Московської, Тульської, Калузької та Брянської областей.

Читайте також: У Криму сталася потужна "бавовна" у військовій частині: відео та подробиці

О 5:21 Міноборони РФ випустило новий пресреліз, в якому прозвітувало про чергову атаку БПЛА. У заяві знову йшлося про пуски безпілотників літакового типу. Відомство стверджує, що цього разу сили ППО нібито успішно ліквідували ще 9 дронів у небі над Московською, Тульською, Калузькою та Брянською областями.

Мер Москви Сергій Собянін о 3:25 проінформував про знищення БПЛА в районі Наро-Фомінська та Одинцовському міському окрузі. Постраждалих нібито немає, а на місці падіння уламків працювали екстрені служби. Через час Собянін уточнив, що був збитий ще один безпілотник у Подільську.

"Виявлено і припинено силами ППО ще одну спробу прольоту безпілотника до Москви (у Раменському міському окрузі). Руйнувань і постраждалих після падіння уламків попередньо також немає", - йдеться у повідомленні Собяніна від 4:52 за київським часом.

Губернатор Московської області Андрій Воробйов стверджує, що над столичним регіоном перехопили 5 безпілотників. У трьох випадках зафіксовано пошкодження об'єктів на землі, але загиблих та постраждалих немає.

Через атаку БПЛА московські аеропорти Внуково та Домодєдово тимчасово припиняли вильоти та прильоти літаків. Лайнери з міркувань безпеки перебували у зоні очікування.

Медіа Shot повідомляє, що один з безпілотників врізався в багатоповерховий житловий будинок у Тулі. За попередніми даними, відомо про трьох постраждалих. Журналісти стверджують, що БПЛА врізався в багатоповерховий будинок, який розташований на вулиці Хворостухіна, що призвело до руйнування кількох квартир.

"Діра в стіні і вибиті вікна, що лежать на асфальті - наслідки влучення БПЛА по багатоповерхівці в Тулі. Екстрені служби працюють на місці - фахівці прямо зараз досліджують поверх, куди влучив безпілотник", - йдеться у повідомленні медіа Mash.

Пізніше журналісти проінформували, що вибуховою хвилею від БПЛА вибило вікна з іншого боку житлового будинку на вулиці Хворостухіна.

Раніше ми розповідали, що в Росії стався блекаут.

Вас може зацікавити:

Поранено та вбито понад 100 окупантів: фото з місця удару по морпіхах РФ під Старобешовим

Летіли на Москву: у Росії поскаржилися на атаку дронів, фото та відео

"Бавовна" не припиняється: під Бєлгородом спалахнув військовий госпіталь, відео