RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

"Чорнобаївка на БАМі": в Бурятії СБУ влаштувала ще один підрив потягу

У Росії на Байкало-Амурській залізничній магістралі вибухнув ще один потяг з пальним. Підрив став другим етапом спецоперації СБУ щодо виведення з ладу цієї важливої залізничної магістралі.

Про це повідомив український журналіст Андрій Цаплієнко.

Читайте також: У Криму "задвохсотили" командира корабля Чорноморського флоту РФ: з'явилося фото з похорону

"Росіяни двічі потрапили в пастку СБУ - на Байкало-Амурській залізничній магістралі вибухнув ще один потяг з паливом. Як зазначають мої джерела, цей підрив став другим етапом спецоперації СБУ із виведення з ладу цієї важливої залізничної магістралі. Її росіяни використовують у тому числі й для військової логістики”, - пише Цаплієнко.

Перший вантажний потяг вибухнув безпосередньо у Північномуйському тунелі. Для продовження руху росіяни почали використовувати об'їзну колію, яка проходить через так званий "Чортів міст". Саме на це й розраховувала СБУ: під час проїзду поїзда цим високим 35-метровим мостом спрацювали закладені в нього вибухові пристрої. За його словами, від вибуху спалахнуло 6 цистерн. Щоб гасити пожежу, приїхав навіть пожежний потяг.

"Російським спецслужбам слід звикати, що наші люди всюди. Навіть у далекій Бурятії", - додав журналіст.

Також повідомляється, що причиною вибухів у поїздах у Бурятії стала диверсія. Слідчі порушили кримінальну справу за статтею "теракт".

"Невідомі підірвали вантажний потяг на перегоні "Ітікіт-Окусікан", що складається з 50 вагонів (41 цистерна з дизельним пальним і 3 цистерни з авіаційним пальним). За словами локомотивної бригади, під час проходження тунелю знялася напруга, потяг загальмував. Поки члени бригади з'ясовували в чомусь справа, у тунелі почалося сильне задимлення - бригада закріпила склад і залишила тунель”, – йдеться у повідомленні.

Внаслідок вибуху 16-та цистерна з голови потягу вигоріла, в двох цистернах (20 і 22 з голови поїзда) в районі зливу виявили пробоїну. Після вибуху вдалося вивезти 14 цистерн, але подальше транспортування вагонів поки неможливе - вибух серйозно пошкодив рейки, а паливо їх затопило.

"Пізніше у цьому ж районі було підірвано ще один потяг. 4 цистерни зі потягу вигоріли, ще дві були пошкоджені вогнем. За попередніми даними, паливо розлилося на площі 150 квадратних метрів", - додали в пабліку.

Зазначається, що вагон-цистерна з паливом вибухнув у районі селища Сєвєромуйськ.

"Вибуховий пристрій здетонував у ніч з 29 на 30 листопада. Компанією-відправником було АТ "РН Транс", одержувачем - ДМТО, ст. Тинда. На місці події слідчі знайшли фрагменти саморобного вибухового пристрою", - йдеться у повідомленні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що понад 10 населених пунктів Підмосков'я було знеструмлено після серії вибухів у районі електропідстанції у Литкаріно.

  • Вас також може зацікавити:

Жест доброї волі? Росія вивела з Чорного та Азовського морів усі ракетоносії

Поранено та вбито понад 100 окупантів: фото з місця удару по морпіхах РФ під Старобешевим

Знайшли слабкі місця: партизани проникли на базу спецполку РФ у Москві, фото