RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Російська нафта під ударом: нові подробиці атаки на порт Усть-Луга в Росії

Через дефіцит систем ППО безпілотник успішно атакував морський порт Усть-Луги в Ленінградській області.

Про це повідомляє російський анонімний Telegram-канал.

Джерело спростовує офіційну версію Міноборони РФ про те, що нібито запобігли атаці БПЛА на морський порт Усть-Луги. Повідомляється, що керівництво об'єкта било на сполох після того, як раніше безпілотники вдарили по Петербурзькому нафтоналивному терміналу.

Читайте також: У Росії лунали вибухи у кількох областях: усі подробиці

"БПЛА спокійно долетів куди треба (атака на нафтоналивний термінал - ред.) і завдав удару за 15 метрів від одного з найбільших резервуарів з нафтопродуктами, який у той момент був сповнений. Те, що тоді не сталося гігантських вибухів і пожеж, вдалий збіг. Проте нагорі дали зрозуміти, що нічим допомогти не можуть, засобів ППО на всі об'єкти міста не вистачає. Натомість категорично заборонили розповідати про небезпеку і дали відмашку вдавати, що все добре", - йдеться в публікації.

За кілька днів, за словами джерел, було здійснено точнішу спецоперацію, під час якої БПЛА вдарив по морському порту Усть-Луги. Інсайдери також стверджують, що сили ППО протягом трьох годин через спецобладнання спостерігали, як повітряні цілі літали над Санкт-Петербургом та Ленінградською областю, але збити їх не було чим.

Губернатор Ленінградської області Олександр Дрозденко стверджує, що рівень пожежі знижено до 2. Диспетчерська служба району зазначає, що внаслідок атаки БПЛА було пошкоджено дві цистерни та насосну станцію.

Раніше ми розповідали, що БПЛА атакував військовий завод у Тульській області.

Вас може зацікавити:

Крим "втомився": карта знищених та пошкоджених військових об'єктів

У Воронежі сталася потужна "бавовна": фото та відео

Вночі в Курську було голосно: відео "бавовни"