RU  UA  EN

Понеділок, 3 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 червня

Всі новини

​Падіння автобуса у річку у Санкт-Петербурзі: ФСБ побачила у цьому теракт і звинувачує таджика

В Росії переконані, що падіння автобуса у річку в Санкт-Петербурзі, що сталось 10 травня, не було випадковим – це був теракт "ІДІЛ".

Про це повідомляють РосЗМІ з посиланням на свої джерела в ФСБ.

Читайте також: У Черкасах у ДТП потрапили авто, тролейбус і пожежники, багато постраждалих. Фото

Стверджується, що водієм автобусу, який впав у річку Мойку в Санкт-Петербурзі, був мігрант – 44-річний громадянин Таджикистану. Російські спецслужби вже виявили його зв'язок з терористичною організацією "ІДІЛ".

При цьому, стало відомо, що РосЗМІ отримали негласну заборону від силових структур, щодо публічного визнання причетності "ІДІЛ" до цього інциденту.

Також ФСБ стверджує, що "ІДІЛ" серйозно змінив механіку проведення терактів.

"Через посилення заходів щодо відстеження вибухових речовин, [терористи] змушені використовувати нові форми терактів. Використовувати водіїв у міському транспорті – одне з "ноу-хау". Тижнем раніше співробітники ФСБ змогли запобігти подібній атаці в одному з міст центральної Росії. Але все охопити не виходить", – каже офіцер ФСБ одному з російських видань., – "Ми тому і почали жорстко пресувати таджиків, висилати їх. Не тому, що ми ксенофоби та когось там не любимо. А, тому що знаємо, що саме серед них найвища кількість прихильників "ІДІЛ".

У силових органах побоюються витоку, що до теракту причетні терористи з "ІДІЛ". Також є багато незадоволених у ФСБ та поліції тим, що влада вирішила приховувати реальну загрозу. Припускається, що задля уникнення витоку в ЗМІ та телеграм-каналах, почали активно поширювати інформацію, що першими, хто кинувся на допомогу постраждалим, були прихильники ісламу з Дагестану.

Раніше ми розповідали, що "ІДІЛ" погрожує терактами на найбільших стадіонах під час Ліги чемпіонів.

  • Вас може зацікавити:

У Росії вбили підозрюваного у плануванні теракту у "Крокусі", якого називали "українським диверсантом"

У Росії сталась "бавовна": ворог скаржиться на "прильоти" по НПЗ

Під Києвом авто з пасажирами на швидкості влетіло у вантажівку: відео моменту смертельної ДТП