RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

У Новоросійську масована атака дронів: мешканцям заборонили виходити з дому

Після нещодавньої атаки на аеродром Бельбек вибухи лунали вже на території Росії – 17 травня у Новоросійську було гучно через масовану атаку безпілотниками, було багато вибухи. В місті начебто працювала ППО, проте зафіксували кілька прильотів. Місцевим мешканцям попросили не виходити на вулицю.

Про це писали російські Telegram-канали.

Читайте також: Російський Татарстан атакував безпілотник, росіяни екстрено скасували польоти

Перше повідомлення про вибухи надійшло о 03:16 17 травня. Тоді зауважували, посилаючись на місцевих, що у Новоросійську було чутно вибухи. Єдина чергово-диспетчерська служба Росії нібито попереджала про навчання до 23 години, проте вже тоді на годиннику було 03:16 ночі.

Пізніше жителі Новоросійська повідомили також про атаку на місцевий порт та на нафтобазу – з’явилось фото загоряння на одному з об’єктів.

Лише через деякий час після перших нічних вибухів у Новоросійську ввімкнули сирену – у районі було видно дим, місцевий порт було знеструмлено.


Губернатор Краснодарського краю повідомляв, що атака тривала досить довго – станом на 04:15 він нарахував зокрема понад 10 безпілотників, які начебто збила російська ППО. А вже станом на ранок нарахували також і кількість вибухів – їх вночі було 35. Також місцеві мешканці нарахували начебто 35 безпілотників. Станом на 05:22 вибухи в місті тривали.

Інший російський канал повідомляв, що, що така масована атака на територію РФ розпочалася близько години ночі – лише о 04:00 ввімкнули сирену повітряної тривоги, проте назвали це "перевіркою зв’язку". Постріли і вибухи тривали і о 05:00 17 травня.

Крім того, декілька з вибухів вдалося зафіксувати на відео.

Станом на ранок відомо, що у Новоросійську після численних вибухів і атаки БПЛА повністю перекрито рух по Магістральній вулиці.

На прохання місцевих мешканців дати точну інформацію про ситуацію в місті адміністрація Новоросійська заборонила жителям виходити з дому після нічних ударів.

Заступник глави міста Олександр Яменсков повідомив, що вони мають сидіти вдома. Батькам місцевих школярів надсилали повідомлення, що дітям не потрібно сьогодні йти в навчальні заклади. Крім того, зауважували, що не працює громадський транспорт.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що в Липецькій області горіла підстанція, росіяни скаржаться на атаки дронів.

  • Вас також може зацікавити:

У Росії знову "бавовна" на нафтозаводі: фото і відео наслідків атаки дронів

ЗСУ вдарили по нафтобазі окупантів у Ровеньках: фото і відео пожежі

Дрони атакували нафтобазу у Краснодарському краї: фото і відео