RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

27 вересня

Всі новини

Удар по аеродрому "Ахтубінськ": у ГУР розповіли про ураження винищувачів Су-57

Внаслідок удару по аеродрому "Ахтубінськ" в Астраханській області РФ були пошкоджені два нові винищувачі Су-57 окупантів.

Про це представник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України Андрій Юсов сказав в ефірі Єдиного інформаційного телемарафону.

Читайте також: ЗСУ знищили бомбардувальник Ту-22М3 під час удару по аеродрому "Моздок" в РФ

"Стосовно підтвердження ураження, ми зараз можемо говорити, що у одного Су-57- значні пошкодження, і у одного - легші. Ймовірно, його буде можливо відновити у швидші терміни. Тим не менше, факт: вперше уражені літаки Су-57 і вперше уражено відразу два таких "наднових" російських винищувачі", - сказав Юсов.

Також, за словами представника ГУР, росіяни досить довго намагалися вивести на серійне виробництво та постійно переносили ці терміни.

"Наразі мова насправді йде про виробництво до десятка. Власне, ворог намагався максимально приховувати та завищувати характеристики даного винищувача, називаючи його винищувачем п'ятого покоління. Однак щодо цього є сумніви", - сказав Юсов.

Крім того, він додав, що Су-57 не перетинали український повітряний простір, бо росіяни боялися втратити їх через роботу українських Повітряних сил. Але ці літаки використовувалися в російських терористичних атаках на українські цивільні об'єкти.

Раніше "Апостроф" розповідав про ураження новітнього Су-57 росіян.

  • Вас також може зацікавити:

Вперше український літак вразив ціль на території Росії

У США вперше офіційно розкрили спосіб знищення російського А-50

В Північній Осетії розбився черговий російський Су-34