RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

2 липня

Всі новини

The Washington Post дізналося про десятки інцидентів з падінням російських бомб в РФ

Щонайменше 38 планерних бомб, які росіяни запускали по Україні, впали в Бєлгородській області між квітнем 2023 і квітнем 2024 року.

Такі дані оприлюднило видання The Washington Post, спираючись на внутрішні документи влади Бєлгородської області РФ.

Також у статті зазначається, що щонайменше чотири бомби впали на саме місто Бєлгород. Ще сім були знайдені в навколишніх передмістях. Найбільше, 11, впало в прикордонному Грайворонському районі, де деякі з них не вдалося досі знайти.

"Більшість бомб були виявлені цивільними особами - лісниками, фермерами або мешканцями навколишніх сіл. У більшості випадків Міністерство оборони не знало, коли були запущені бомби, що вказує на те, що деякі з них могли знаходитися там протягом декількох днів", - йдеться у матеріалі.

Незалежне російське ЗМІ Astra підтвердило, що багато інцидентів, описаних у документі, збігаються з тими, які воно отримало від місцевих органів влади та з повідомлень у місцевих засобах масової інформації.

Планерні бомби розроблені як "німі бомби" для скидання на ціль. Росія адаптувала цей великий арсенал некерованих бомб до сучасної війни, модернізувавши їх системами наведення, відомими як комплекти УМПК - з дешевими висувними крилами і навігаційними системами.