RU  UA  EN

Неділя, 25 серпня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 45.10
НБУ:USD  40.90
Світ

Новини

25 серпня

Всі новини

Мільйони росіян залишилися без світла: звинувачують спеку

16 липня у низці міст Росії мільйони жителів залишилися без електроенергії. Зокрема, світло відсутнє у Ростові-на-Дону, Таганрозі, Краснодарі, Анапі, Армавірі, Новоросійську, Елісті, також діють обмеження в окупованому Севастополі та Криму.

Про це пише російський паблік Mash.

Як зазначається, причиною масових відключень світла на півдні Росії та кримському півострові називають нібито збій у роботі генеруючого обладнання на Ростовській АЕС, що живить Південний федеральний округ, через спекотну погоду. У зв'язку з цим запровадили тимчасові обмеження в енергосистемі регіону, скоротивши споживання енергії на 1,5 гігавата.

За даними пабліка, раніше Краснодар і передмістя поринули в темряву "через аварію на 103 трансформаторах". У зв'язку не працювали 150 світлофорів, не курсували трамваї та тролейбуси. Також було відсутнє енергопостачання у житловому фонді та торгових центрах. Згодом елекропостачання в Краснодарі частково відновили.

"Тим часом один з енергоблоків Ростовської АЕС відключився через навантаження на автоматику, яка з'явилася після неполадок на турбогенераторі", – повідомив канал, посилаючись на Росатом.

За інформацією Telegram-каналу "Кримський вітер", віялові відключення світла запровадили під вечір в окупованому Криму та Севастополі. Обмеження пояснили необхідністю полегшити ситуацію саме в Краснодарському краї. Перебої з електропостачанням спостерігаються в Ялті, Алушті, Судаку, Феодосії та низці інших населених пунктів.

Також є інформація, що сталась аварія на Балаклавській теплоелектростанції у Севастополі.

Раніше ми писали, що в Росії стався масштабний збій у роботі Ростовської атомної електростанції (АЕС).