RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

"Це санітарна зона": Стерненко вказав на нездатність росіян захистити Білгород

Російські пропагандисти почали визнавати, що армія РФ не здатна захистити Білгородську область, і тому російська влада натякає жителям цієї території на евакуацію.

Про це розповів у своєму блозі активіст та блогер Сергій Стерненко.

"Абсолютно не важливо, що і звідки приїхало на територію БНР ("Білгородської народної республіки") – все там має бути знищено, бо це санітарна зона. І це визнають самі російські пропагандисти", - зазначив він.

Стерненко показав фрагмент російського пропагандистського шоу, де "експерти" ставлять питання, чому санітарну зону створюють не на території Харківської області України, а у РФ.

"Володимир Путін декілька разів казав, що буде створювати на території України санітарну зону, а тепер російські ж пропагандисти змушені обговорювати санітарну зону на території так званої Росії, бо створити санітарну зону на території України не дуже вдалося", - зазначив Стерненко.

Він поставив питання про мету військової операції РФ в Україні: "Навіщо ж вони тоді це починали? Щоб у Білгороді не можна було вийти на вулицю без бронежилета та каски чи щоб у них там вигорали село за селом?".

Як повідомляв "Апостроф", раніше внаслідок застосування дрона-бомбардувальника бійцями легіону "Свобода Росії" на території Білгородської області РФ було знищено автономний пост технічного спостереження російських військ.