RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

«Вагнерівці» вперше надали свою версію, що з ними сталося у Малі

У групі "Вагнер" вперше пояснили ситуацію, яка нещодавно трапилася з найманцями у Малі.

Про це написали в каналі "Разгрузка Вагнера".

В дописі зауважують, що в перідо з 22 до 27 липня 2024 року найманці FAMу і бійці 13 Штурмового Загону ПВК "Вагнер" вели бої з бойовиками з "Координаційного руху Азавад" (CMA) і угруповання "Аль-Каїда в Сахелі" (JNIM) – події відбувалися на околицях населеного пункту Тін-Заутин.

У перший день нібито вдалося знищити більшу частину ісламістів, інші ж втекли. Проте, як зауважують в Telegramm-каналі, піщана буря, що настала, дала змогу радикалам провести перегрупування і наростити свою чисельність до 1000 осіб.

Це змусилл командування "вагнерівців" перекинути додаткові сили в район бойових дій. 25 липня фіксували ще одну атаку, яку ніби як вдалося відбити. Протяггом наступних днів кількість атак збільшувалася: "... радикали збільшили кількість масованих атак, скориставшись важким озброєнням, БПЛА і шахід-мобілями, що призвело до втрат з боку ПВК "Вагнер" і солдатів FAMa".

Додають, що остання радіограма надійшла 27 липня о 17:10 з наступним текстом: "Залишилися втрьох, продовжуємо вести бій". Крім того, "Разгрузка Вагнера" заявляє, що командир 13 штурмового загону Сергій "Пруд" Шевченко загинув.

На тлі подій у Малі в мережі почали іронізувати над поразкою вагнерівців та поширювати "звернення" малійського угрупування CSP-DPA, в якому ті буцімто хочуть передати Україні захоплених російських найманців.