RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

20 вересня

19 вересня

Всі новини

РФ дуже залежить від іноземних комплектуючих: Храпчинський про експерименти з дроном "Гербера"

Росія значно залежить від іноземних компонентів, тому починає економити та шукати ті засоби, які вони вже не можуть придбати в Європі чи в США. Тож навіть при розробці нового варіанту дрона - "Гербера" – противник робить акцент не на якості, а на кількості.

Про це в етері національного телемарафону розповів експерт з питань авіації Анатолій Храпчинський.

За його словами, РФ наразі значно залежить від іноземних комплектуючих, які противник використовує в засобах для повітряних ударів по Україні:

"Росія зараз суттєво залежить в більшій кількості компонентів, які вона імплементує всередину будь-якого засобу, яким хоче уразити Україну. Це і в ракетах, і в БПЛА. Щодо "шахедів" - вони суттєво залежать від іранських поставок. Ми бачили, що останнім часом поставки з Ірану було обмежено, тому ворог вимушений був накопичувати для того, щоб завдати такого удару, як вчора (31 липня - "Апостроф")".

Крім того, Храпчинський наголошує, ща в Росії шукають шляхи для створення нових систем, які б дозволили теж навантажувати засоби протиповітряної оборони Україн. Зокрема розповів він і про дрон "Гербера":

"Щодо Гербери безпосередньо. Тут слід зауважити, що більшість інформації, яку ми маємо, це інформація, яка була оприлюднена безпосередньо в російських пабліках, де описували його як доволі потужний ударний розвідувальний дрон для навантаження протиповітряної оборони. Але ми бачимо, що у першому випадку він був знищений. І вчора, якщо вони були задіяні, вони теж були всі знищені".

Він наголошує на тому, що якість цього дрона, як і його комплектування, досить слабка. Навіть відео, які публікували росіяни, засвідчують його малоефективність: "Але це шлях Росії".

Головні висновки, які робить з цього Храпчинський: "Вони починають економити. Вони починають шукати ті засоби, які вони вже не можуть придбати з певних причин, наприклад, десь в Європі чи в США".

За його словами, це помітно відобразиться на якості продукції: "Але Росія і не обирала якість продукції, як головну мету. Вони завжди обирали кількість".

Нагадаємо, вчора, 31 липня, в Офісі Зеленського розповіли про новий тип російського дрона. Тоді повідомляли, що в ніч на 31 липня під час атаки на Україну РФ застосувала певну кількість дронів "Гербера".