RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

Армія РФ має найвищі втрати з початку вторгнення в Україну, - Bloomberg

Російська армія не отримує достатньо нових солдатів, щоб не відставати від втрат на передовій, які є найвищими з початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на одразу трьох співрозмовників, наближених до Кремля та Міністерства оборони РФ.

Зазначається, що регіональні посадовці мають незаповненими в середньому більше третини своїх кадрових квот.

"Дедалі більша нестача солдатів для війни в Україні спонукає Росію підвищити надбавки при наймі, щоб уникнути повторення непопулярної мобілізації. Поки що мало ознак того, що це працює", - інформує агенція.

За словами двох співрозмовників, така негативна тенденція може змусити Росію розглянути рішення про запровадження нової хвилі мобілізації.

Російська влада може подати це суспільству як захід ротації для відпочинку військ на передовій. За даними одного з джерел, нова хвиля призову може бути здійснена уже наприкінці цього року.

Агенція зауважує, що приголомшливе військове вторгнення України в західну Курську область Росії, яке фактично не зустріло опору, лише висвітлило проблеми, з якими зіткнувся Кремль, на третій рік війни.

Нагадаємо, українським військовим у рамках операції на території Курської області РФ вдалося встановити контроль над 74 населеними пунктами.