RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

Росіяни вирішили створити окреме угруповання військ для Курська

У Міністерстві оборони Росії вирішили створити угруповання військ "Бєлгород", "Курськ" та "Брянськ", покликані відповідати за захист громадян від атак дронів та "інших засобів нападу" на прикордонних з Україною територіях.

Про це заявив голова Міноборони РФ Андрій Білоусов під час засідання Координаційної ради з питань військової безпеки прикордонних територій.

Він зазначив, що командувачі угруповань та представник Генерального штабу ЗС РФ відповідатимуть "за захист". Проте невідомо, хто саме їх очолить.

Як пише російська служба "BBC", може йтися не про створення, а про відтворення угруповань, адже у квітні поточного року після нового наступу росіян у Харківській області повідомлялося про створення в рамках ЗС РФ угруповання військ "Північ", куди увійшли угруповання "Бєлгород", "Курськ" та "Брянськ". Тоді їх називали "угруповання прикриття кордону", "угруповання військ".

На засіданні Білоусов призначив заступником керівника Координаційної ради генерал-полковника Юнус-Бека Євкурова та розподілив зони відповідальності кожного члена ради від Міністерства оборони.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російський диктатор Володимир Путін видав наказ військовому керівництву щодо звільнення захоплених українськими силами територій Курської області до 1 жовтня 2024 року.