RU  UA  EN

Четвер, 12 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

12 вересня

Всі новини

Путін озвучив фейк про спроби України завдати удар по Курській АЕС

Російський диктатор Володимир Путін з метою дискредитації України та залякування світу ядерною катастрофою заявив про спроби українців завдати удар по Курській АЕС.

Про це інформує Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Там зазначили, що зараз цю заяву активно поширюють російські пропагандистські ресурси.

У ЦПД наголошують, що це є частиною дезінформаційної кампанії Кремля у відповідь на успішні дії Збройних сил України у Курській області.

За словами керівника Центру, офіцера Сил оборони Андрія Коваленка, бажаний сценарій росіян для подальшого звинувачення в ядерному тероризмі розсипався, проте оскільки не мають альтернативи, до пропаганди загрози ядерного терору долучився Путін.

Він наголосив, що це абсолютний фейк, який вийшов після провальних заяв росіян про підготовку Україною "ядерної провокації" на Курській і Запорізькій АЕС минулого тижня.

"Все йде до того, що самі росіяни можуть здійснити цю провокацію і намагатимуться вивести її на міжнародний рівень. Як і казав, загроза ядерної провокації зі сторони РФ цілком реальна, оскільки в справу вже включився особисто Путін", - додав керівник Центру протидії дезінформації.

Нагадаємо, раніше у ЦПД повідомляли, що російські спецслужби можуть влаштувати провокації з хімічною зброєю, адже вже поширюють інформацію про начебто використання українськими силами таких озброєнь.