RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Між "Ахматом" та "Русичем" назріває конфлікт через вбивство кадирівців

Між кадирівським полком "Ахмат" через катування і вбивство чеченців назріває конфлікт з представниками військового угруповання ДШРГ "Русич", яке очолює неонацист Олексій Мільчаков.

Партизанська група "Освободитель" опублікувала фото зі зламаного її хакерами телефона одного із терористів дочірнього до "Русича" угруповання неонацистів. На кадрах видно тіла двох мертвих кадирівців зі слідами катувань.

Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm спробували зв'язатись з партизанами, але вони поки не відповіли на запит.

"Водночас ми зафіксували, як у ДШРГ "Русич" підгоріло і вони почали виправдовуватись ніби це "дешевий фейк", хоча ця реакція доволі очікувана, навіть якщо їх підлеглі вбивали чеченців і знімали це для особистого архіву, щоб вихвалятись перед знайомими неонацистами, то офіційно ДШРГ "Русич" так само б казав, що витік інформації є "фейком". Бо одна справа різати кадирівців для приватного хоум відео, і зовсім інша - йти на відкритий конфлікт, в якому ДШРГ "Русич" явно програє "Ахмату" і буде забаранена кадир донами", - зазначили у InformNapalm.

Командир "Ахмата" Апті Алаудінов на інцидент поки ніяк не відреагував.

У InformNapalm зазначають, що конфлікт та напруження між кадирівцями та російськими військовими й ФСБ за останні 3 тижні вийшов на нові рівні протистояння. Воно загострилося після заяв російських військових, що кадирівці тікали з позицій, ховались за спинами строковиків та навіть гвалтували російських солдат, про що також свідчили строковики.

"Ненависть між кадирівцями та російськими військовими, яким не подобається, що кадирівці є "вищим сортом" серед силовиків в Росії цілком очікувано може перерости у хаотичні вбивства з кровною помстою. Питання, чи зможе Кремль загасити пожежу, що вже набирає силу", - зазначили у розвідспільноті.