RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

18 вересня

Всі новини

Ілля Пономарьов спрогнозував, коли Путін піде на перемовини з Україною

Очільник Кремля Володимир Путін може піти на переговори про припинення вогню та "розміну" територіями після того, як усвідомить неможливість швидкого повернення під контроль РФ частини територій Курської області.

Про це повідомив опозиційний діяч Ілля Пономарьов в інтерв'ю "Сейчас".

"Путіну доповідають - "начальник, ми території звільнимо", Путін каже - "звільняйте", в його голові ніяких переговорів немає. Але це зараз. А мине час, він зрозуміє, що його генерали звільнити ці території не можуть - тоді треба буде ухвалювати "реалії на землі", як він сам каже. Тоді доведеться думати про якісь розміни", - заявив він.

Також Ілля Пономарьов припустив, що може запропонувати Кремль як свою ставку на переговорах з Україною в стартовій позиції.

"З точки зору їхньої стратегії переговорів, та річ, про яку він міг би говорити – це збереження контролю над сухопутним коридором (до Криму), а претензії щодо Запорізької та Херсонської області знімаються. Це за наявності гарантій, що Захід не прийматиме Україну в НАТО", - припускає російський політик.

Раніше у Кремлі запустили інформаційну кампанію про те, що присутність ЗСУ на території Росії – це "нова норма", щоб росіяни не закликали свою владу поставити у пріоритет захист Курської області, а не окупацію українського Донбасу.