RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

18 вересня

Всі новини

У Тверській області Росії через атаку дрона спалахнув склад боєприпасів

Вночі 18 вересня безпілотники долетіли до Тверської області Росії. Під ударом опинився склад з боєприпасами в н.п. Торопець. На місці виникло загоряння, влада частково евакуйовує населення.

Про це повідомляють російські Telegram-канали.

Спочатку російські канали писали, що у Торопці ніби як збили всі безпілотники. А пожежа утворилася внаслідок падіння уламків. За повідомленнями місцевої влади, на місці тривала робота з локалізації пожежі

Проте потім Ігор Руденя повідомив про початок часткової евакуації населення.

Місцеві жителі вказували, що під атаку потрапили склади з боєприпасами. Telegram-канал ASTRA нагадує, що у Торопці розташована в/ч 54169, яку вже щонайменше двічі раніше атакували дрони.

Речник УДА "Південь" Сергій Братчук повідомив: "Це 107 арсенал, на зберіганні в якому знаходились боєприпаси, в тому числі 122-мм ракети для БМ-21 «Град», 82-мм міни, набої тощо".

На мапі пожеж NASA помітно, що масштаб загоряння займає велику частину самого населеного пункту.

Разом з цим російська влада звітує про 54 нібито як збитих за ніч БПЛА над Курською, Брянською, Смоленською, Бєлгородською та Орловською областями. Про Тверську область, де з ночі горить і детонує склад із боєприпасами, нічого не повідомляють.



Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що вранці 16 вересня над Бєлгородом лунали вибухи та намагалась працювати російська ППО. В місті фіксували велику кількість пожеж, зокрема горіло близько 15 автомобілів.